Η ιστορία της μεγάλη... η φανέλα Βυσσινί... τέτοιος κόσμος τόση Τρέλα μόνο στην Προοδευτική... και στο στήθος έχει πάντα... φοίνικα και την φωτιά... που στα δύσκολα σημαίνει... πως ποτέ της δεν λυγά...


powered by Agones.gr (Stoixima)

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Α.Ε. Περάματος - Προοδευτική Νεολαία 0 -3


17η Αγωνιστική

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 15:00 - Δημοτικό Γήπεδο Περάματος
Εικόνα VS Εικόνα

Α.Ε. Περάματος - Προοδευτική Νεολαία 0 -3

Σκόρερ: 5' Καλογεράς,50' Αργυρίου,68' Ουσταμπασίδης

Εικόνα

Σε ένα εύκολο, όπως τελικά αποδείχθηκε, απόγευμα η Προοδευτική συνέχισε την ξέφρενη πορεία της προς την κορυφή επικρατώντας κατακράτως επί της Α.Ε. Περάματος με 0-3. Και αν το όνομα του αντιπάλου δεν εμπνέει από μόνο του φόβητρο ώστε να θριαμβολογήσουμε αρκεί να θυμίσω πως αυτή είναι η πρώτη εντός έδρας ήττα για την Α.Ε.Π μετά από 447 μέρες! Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η ήττα είναι η μεγαλύτερη σε εύρος εντός έδρας ήττα που γνωρίζει η ομάδα του Περάματος στην τετραετή παρουσία της στην Δ' εθνική. Σαφώς τα στατιστικά είναι ένα αδιάψευστο στοιχείο για να καταλάβουμε όλοι πως η "Προο" πέρασε αλώβητη από μια αντικειμενικά επίκινδυνη έδρα χωρίς απώλεια βαθμών και συνεχίζει να βρίσκεται σε απόσταση βολής από την προνομιούχο πρώτη θέση του ομίλου. Επίσης συνδύασε για ένα ακόμη παιχνίδι την ουσία με το θέαμα κλείνωντας εντυπωσιακά τον μήνα Ιανουάριο με 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος έχοντας διατηρήσει ανέπαφη την εστία της σε όλα τα παιχνίδια ενώ έχει πετύχει 16 τέρματα. Αν συνυπολογίσουμε και την πρόκριση της στα ημιτελικά του κυπέλλου Πειραιά στα μέσα της εβδομάδας όλοι καταλαβαίνουμε πως ο σύλλογος βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και εντός όλων των στόχων που έχει θέσει για την συνέχεια.

Το παιχνίδι ξεκινούσε με τους καλύτερους οιωνούς για την "Προο" αφού μόλις στο 5' λεπτό ο Καλογεράς με κοντινή προβολή έβαλε σε θέση οδηγού τους φιλοξενούμενους στην πρώτη φάση του παιχνιδιού. Όλα ξεκίνησαν από μια στημένη φάση από τα αριστερά με την μπάλα να πέρνει τροχιά προς το δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Αργυρίου πήρε την κεφαλιά στέλνωντας την μπάλα στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων με τον Καλογερά να μην δυσκολεύεται να πετύχει γκολ για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική. Αυτό ήταν και το έναυσμα για να αρχίσουν οι πανυγηρισμοί από τους περίπου 400 φιλάθλους που ακολούθησαν την ομάδα στο Πέραμα. Σε μια ζεστή ομολογουμένως ατμόσφαιρα η Προοδευτική έδειχνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού σε αυτά τα πρώτα λεπτά με την Α.Ε. Περάματος να προσπαθεί να διασπάσει ανεπιτυχώς την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενουμένων. Η πρώτη φάση για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 12' όταν ύστερα από λάθος της άμυνας της "Προο" οι ποδοσφαιριστές της Α.Ε.Π δεν κατάφεραν να στείλουν με κοντινή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και αριστερά την μπάλα στα δίχτυα αφού αυτή κατέληξε μόλις άουτ. Ακολούθησε μια ακόμη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια από πλευράς γηπεδούχων στο 16' με την άμυνα της "Προο" να απομακρύνει έγκαιρα τον κίνδυνο. Αύτο φαίνεται ότι αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων οι οποίοι κατάλαβαν έγκαιρα ότι ένα δεύτερο γκολ θα διευκόλυνε κατά πολύ το έργο τους. Στο 29' ύστερα από όμορφο συνδυασμό ο Μαλισιώβας βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με το σουτ του από το ύψος του πέναλτι να εξουδετερώνεται με τα πόδια από τον τερματοφύλακα της Α.Ε.Π. Στο 34' η "Προο" κέρδισε φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή και αριστερά με τον Μπεθάνη να αναλαμβάνει την εκτέλεση του αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά πάνω από τα δοκάρια. Το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου κύλησε χωρίς την μεγάλη φάση με την Προοδευτική, αφού έκανε από νωρίς μια αλλαγή στη σύνθεση της με τον Μυλωνά να αποχωρεί δυσανασχετημένος και τον Πρισιμπιτζή να περνάει στη θέση του, να διατηρεί άνετα το προβάδισμα και την Α.Ε.Π να μην μπορεί να φανεί απειλητική στις επιθετικές προσπάθειες που επιχειρούσε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινούσε ακριβώς όπως και το πρώτο με μοναδική διαφορά στο όνομα του σκόρερ ο οποίος πλέον ήταν ο Αργυρίου στο 51' όταν ύστερα από σέντρα από τα δεξιά με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική με γκολ και για τον Αργυρίου που φιγουράρει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ του ομίλου. Στο σημείο αυτό οι γηπεδούχοι έδειξαν να συμβιβάζονται με την διαγραφόμενη ήττα και η απόδοση τους έπεσε κατακόρυφα με την "Προο" να κυριαρχεί ολοκληρωτικά στον αγωνιστικό χώρο και να κρατάει άνετα το προβάδισμα. Δύο επιθετικές ενέργειες της Α.Ε.Π σταμάτησαν ύστερα από υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ για να έρθει στο 68' ο Ουσταμπασίδης με πανομοιότυπο τρόπο όπως το προηγούμενο γκολ να γράψει το 0-3 όταν ύστερα από σέντρα από τα δεξιά επιχείρησε το κοντινό σουτ με την μπάλα να παίρνει μια περίεργη τροχιά και τελικά να καταλήγει βασανιστικά στο βάθος της εστιάς των γηπεδούχων. Κάπου εκεί η παράσταση έλαβε οριστικά τέλος με τους ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων να μην έχουν καμία όρεξη να ασχοληθούν άλλο με το παιχνίδι και τους ποδοσφαιριστές της Προοδευτικής να διατηρούν την κατοχή της μπάλας. Ο προπονητής της "Προο" αφού πραγματοποίησε μετά την επίτευξη του δεύτερου και τρίτου τέρματος τις αλλαγές που του απέμεναν κάθισε άνετα στον πάγκο του περιμένοντας το τελικό σφύριγμα και καταστρώνοντας τα σχέδιά του για το επόμενο παιχνίδι που ακολουθεί. Κάπως έτσι με την συμπλήρωση ακριβώς του ενενηντάλεπτου και χωρίς να κρατηθεί ούτε λεπτό καθυστερήσεων το παιχνίδι πέρασε πλέον στην ιστορία με τους ποδοσφαιριστές της Προοδευτικής να γνωρίζουν την αποθέωση από τους φιλάθλους τους κατά την αποχώρησή τους από τον αγωνιστικό χώρο. Με λάθη σε ένα εύκολο παιχνίδι έτσι όπως εξελίχθηκε η διαιτησία του Ιωσηφίδη Σ. ο οποίος σε αρκετές περιπτώσεις δεν χρησιμοποίησε την κίτρινη κάρτα και δεν εφάρμοσε όπως προβλέπει ο κανονισμός τον πειθαρχικό έλεγχο. Με λάθη και οι βοηθοί του οι οποίο ελέγχονται για τουλάχιστον δύο λανθασμένους καταλογισμούς οφσάιντ.

Κλειδί του αγώνα τα δύο γρήγορα γκολ που πέτυχε η Προοδευτική με το ξεκίνημα των ημιχρόνων εκμηδενίζοντας έτσι τις βλέψεις των γηπεδούχων για θετικό αποτέλεσμα. Σίγουρα το πάθημα έγινε μάθημα από το παιχνίδι του πρώτου γύρου ανάμεσα στις δύο ομάδες και η "Προο" δεν επαναπαύτηκε στο ισχνό προβάδισμα του 0-1 κυνηγώντας και πετυχαίνοντας παράπανω γκολ για να διασφαλίσει την καθαρή νίκη της. Καλύτερος παίχτης της αναμέτρησης ο Αργυρίου που έμελλε να σφραγίσει με δικό του γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου την επικράτηση των φιλοξενουμένων και να δώσει την τελική πάσα για την επίτευξη του πρώτου τέρματος. Άξιοι συμπαραστάτες οι Καλογεράς και Μπεθάνης που είχαν θετική προσφορά στο διάστημα που αγωνίστηκαν. Αδύναμος κρίκος η επιθετική δυστοκία των γηπεδούχων να πετύχουν γκολ στο διάστημα που το σκορ ήταν 0-1. Σίγουρα η ροή του αγώνα ήταν η ιδανικότερη που μπορούσε να έχει η Προοδευτική αφού πέτυχε γρήγορα γκολ με αποτέλεσμα να έχει την ψυχολογία με το μέρος της αλλά οι επιθετικοί της ομάδας του Περάματος σε δύο περιπτώσεις βρέθηκαν σε απόσταση βολής χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν. Απέναντι στην καλύτερη άμυνα του ομίλου ήταν λογικό εφόσον δεν πετύχαιναν γκολ να μην καταφέρναν κάτι παραπάνω στο αποψινό παιχνίδι.

Την επόμενη αγωνιστική η "Προο" θα υποδεχτεί την Καλλονή η οποία παρουσιάζεται ιδιαίτερα ισχυρή εκτός έδρας αφού έχει δεχθεί μονάχα μόλις μία ήττα μακριά από την Μυτιλήνη. Παιχνίδι επικίνδυνο αφού οι προσεχείς αντίπαλοί μας έχουν την καλύτερη επίθεση με 36 γκολ όσα έχει και η Προοδευτική ενώ απόψε δε δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση του Ολυμπιακού Λαυρίου τον οποίο νίκησαν με 3-0. Με μια αντεπίθεση διαρκείας τις τελευταίες αγωνιστικές έχουν βρεθεί στην 4η θέση δηλαδή σε απόσταση 5 βαθμών από την κορυφή και σίγουρα θα παίξουν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά την επόμενη Κυριακή για να αναρριχηθούν υψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα. Παιχνίδι μεγάλης βαθμολογικής σημασίας και για την Προοδευτική η οποία είδε την διαφορά της από την κορυφή να παραμένει στον έναν βαθμό και θα επιδιώξει με την κατάκτηση της νίκης απέναντι στην Καλλόνη να πάει στο επερχόμενο παιχνίδι με τον Αχαρναϊκό πάνοπλη και σε απόσταση βολής ώστε με νικηφόρο αποτέλεσμα στο Μενίδι να τον ξεπεράσει. Μέχρι τότε όμως απομένουν αρκετές μέρες οπότε στη διάρκεια της εβδομάδας θα ακολουθήσει η καθιερωμένη ανάλυση του επόμενου αντιπάλου μας. Παρακάτω το σύντομο φωτορεπορτάζ της αποψινής συνάντησης.

Donkey2.(Γιώργος Π.).

ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα
http://rapidshare.com/files/343956322/a ... onkey2.zip

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου